Константин Бачийски е единственият депутат от Продължаваме промяната - Демократична България, гласувал

...
Константин Бачийски е единственият депутат от Продължаваме промяната - Демократична България, гласувал
Коментари Харесай

Бачийски е депутатът от ПП-ДБ, гласувал интимна връзка да е само между мъж и жена

Константин Бачийски е единственият депутат от " Продължаваме промяната - Демократична България ", дал своя вот за разновидността на Българска социалистическа партия за " интимна връзка " в Закона за отбрана от домашното принуждение (ЗЗДН).

Миналата седмица Народното събрание се събра изключително за скоростни промени в Наказателния кодекс и ЗЗДН, които бяха обнародвани през днешния ден в " Държавен вестник ".

Една от тях планува дефиниране на " интимна връзка ", тъй че право на отбрана да имат и лица, които не живеят дружно, само че са в интимни връзки от над 60 дни. Българска социалистическа партия и " Възраждане " обаче видяха в тази корекция заплаха от " джендъра ", и левицата предложи своя редакция - " интимна връзка " да има единствено сред мъж и жена. Така се лишават хората в еднополови връзки от отбрана.

Предложението на столетницата бе подкрепено от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Възраждане "  и един-единствен народен представител от ПП-ДБ. Излезлите през днешния ден протоколи на гласуванията в Народното събрание демонстрират, че това е Константин Бачийски - определен от Националния съвет на Политическа партия за техен кандидат-кмет в Бургас.

Депутат в актуалното и предните два Народното събрание, Константин Бачийски е някогашен общински консултант в морския град и председател на „ Средна европейска класа “ - партията, с която " Продължаваме промяната " се яви на първите си избори, когато още не бе записана като партия. Оттогава Бачийски е лидер на листата в Бургас, макар недоволството на част от локалните симпатизанти на Политическа партия.

Причините за това са някои от позициите на Бачийски и неговата партия СЕК. Според бургазлии през 2021 година, когато бе проведен първи " ЛГБТ прайд " в Бургас, Бачийски участва на проведения от " Възраждане " и локални националисти " контрапротест " - " шествие на хетеросексуалните ". Самият той отхвърли през Клуб Z да е взел участие в контрапротеста, призна, че може да е бил забелязан там, тъй като минавал през центъра на морската столица по същото време.

Сред хората на Бачийски бе и Бисер Русимов, кандидат-депутат на Политическа партия, който се отдръпна след фрагменти с това по какъв начин възпламенява ЛГБТ знамето.

Пред Клуб Z през днешния ден депутатът призна, че е единственият дал своя вот " за " предлагането на Българска социалистическа партия. Според него най-важното е било да се защитят болшинството от хората, жертви на домашно принуждение, които са главно дами по отношение на мъже.

" Миналата седмица бях на среща с представители на институти, които работят с домашно принуждение на първа линия, чиновници на Министерство на вътрешните работи, обществените служби, и прочие Те ми дадоха 9 оферти за промени, първото нещо, което бяха споделили, беше това за интимната връзка. "

Според него концепцията на ЗЗДН е да отбрани " слабия пол " - дамите. Попитан дали дамите, които са в интимна връзка с дами, не заслужават тази отбрана, той означи, че те са на едно равнище на физическа мощ.

" Целта на тези текстове беше да има отбрана за хора от друг пол. Ако двама мъже се сбият на улицата, какво значение има дали те са в интимна връзка или не? "

Бачийски означи още, че се е тормозил дали точката ще мине и по тази причина я е подкрепил, въпреки и да не покрива " всички вероятни случаи ". И добави, че е подкрепил основаването на център за отбрана на дами от принуждение в родния си Бургас още през 2009 година

" Аз с идеята за битката с домашно принуждение се занимавам от 15 години, и се боря да вземам решение проблемите, които мога. Моята идея е битката с домашното принуждение против дами. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР